تفاوت بین اثبات مالکیت و اثبات فروش را بدانید

۶ بازديد

تفاوت بین اثبات مالکیت و اثبات فروش را بدانید

دانستن تفاوت بین اثبات مالکیت و اثبات فروش بسیار مهم است. زیرا هر دو دعاوی حقوقی مهمی هستند. در بسیاری از موارد ادعای مالکیت باید به دنبال مدارک لازم برای اثبات بیع بود. مالکیت به رابطه بین مالک و ملک اشاره دارد. طبق اسناد مالک امکان تصرف در ملک را دارد. مالک حق دارد از تصرف اموالی که دارد توسط دیگران جلوگیری کند.

 

عقد بیع نیز عقدی است که به موجب آن شخص با مال طرف مقابل مبادله می کند یا آن را در ازای پول می فروشد و این قرارداد بین فروشنده و خریدار است. در این مقاله قصد داریم این مالکیت و اثبات آن و اثبات بیع را به صورت جداگانه بررسی کنیم و سپس تفاوت این دو را بیان کنیم.

آشنایی با مفهوم مالکیت و ویژگی های آن

قبل از اینکه شما را با اثبات مالکیت آشنا کنیم، بهتر است کمی با مالکیت آشنا شویم. زیرا برای بیان روش های اثبات مالکیت باید مالکیت را درک کرد. مالکیت در واقع رابطه ای است بین مالک و مال متعلق به او. بر اساس این رابطه، مالک می تواند از ملک خود به هر نحوی که بخواهد استفاده کند.

   مالکیت دارایی دارای ویژگی هایی مانند دائمی بودن مالکیت است که در آن شخص حق مالکیت دائمی در مال را دارد و معنای ماندگاری این است که تا زمانی که مال وجود دارد مالکیت وجود دارد. مالکیت مطلق مانند داشتن سیم کارتی است که فرد می تواند برای فعالیت های مختلف از آن استفاده کند. یکی دیگر از ویژگی های مالکیت، انحصار است که در آن مالک این امکان را دارد که از تعدی دیگران به آن جلوگیری کند.

 

بررسی روشهای اثبات مالکیت

در قسمت بالا به طور مختصر در مورد مالکیت و ویژگی های آن صحبت کردیم. قبل از بیان روش های اثبات مالکیت، لازم است بدانیم که موضوع اثبات زمانی لازم می شود که در مورد مالکیت اختلاف شود. در صورت وجود هرگونه مشکل در مورد مالکیت ملک، شخص مجبور به اثبات آن است. از روش های اثبات مالکیت می توان به اقرار، سند مالکیت، شهادت شهود و اثبات تصرف اشاره کرد.

 

آشنایی با مفهوم قرارداد فروش

قبل از اینکه به تفاوت بین اثبات مالکیت و اثبات بیع بپردازیم لازم دیدیم شما را با عقد بیع آشنا کنیم و در ادامه به بررسی تفاوت های این دو بپردازیم. جالب است بدانید که این عقد یکی از پرکاربردترین عقود می باشد و طبق ماده 339 قانون مدنی این عقد بر اساس توافق طرفین در خصوص ملک بوده و قیمت آن توسط طرفین تعیین می گردد.

 

دلایل مختلفی از جمله تغییر قیمت ملک ممکن است باعث انصراف یکی از افراد منعقد کننده در مورد ملک شود. اگر این اتفاق بیفتد، فرد مجبور می شود بیع را در دادگاه ثابت کند. پس از بررسی مدارک ارائه شده توسط شخص و در صورت کافی بودن آنها، دادگاه حکم تایید فروش را صادر می کند.

 

در این نوع قراردادها بین خریدار و فروشنده در مورد ملک توافق بر قیمت صورت می گیرد و همین امر برای انجام بیع کافی است. موارد زیادی وجود دارد که دو طرف معامله را با توافق شفاهی انجام می دهند. اگر یکی از طرفین قرارداد را به دلایل مختلف انکار کند، طرف دیگر مجبور به اثبات این موضوع می شود.

 

هر یک از طرفین در صورتی که بخواهند مالکیت ملک را ثابت کنند باید علیه طرف مقابل در دادگاه اقامه دعوی کنند. اگر فروشنده مالک اصلی نباشد، باید علیه مالک رسمی نیز اقامه دعوی کرد.

نحوه اثبات عقد بیع

وقتی طرف قرارداد با موضوعی مانند امتناع طرف قرارداد از معامله ملک مواجه می شود، باید ثابت کرد که واقعاً قراردادی وجود دارد. از روش هایی که برای اثبات بیع استفاده می شود می توان به اسنادی اشاره کرد که دو طرف برای این معامله بین خود تنظیم کرده اند. از جمله موارد دیگری که افراد برای اثبات این موضوع استفاده می کنند اسناد پرداختی مانند چک، سفته، شهادت شهود، تحقیقات محلی، پرداخت و ... است.

 

تفاوت و شباهت بین اثبات مالکیت و اثبات بیع

در بندهای بالا در مورد مالکیت، اثبات مالکیت، قرارداد بیع و راه های اثبات آن صحبت کردیم. حال هدف ما بررسی تفاوت بین اثبات مالکیت و اثبات بیع است. در بررسی مابه التفاوت می توان گفت که در اثبات مالکیت سند مالکیت موجود است و صرفاً با بیع انجام نمی شود; اما در صورت فروش، خریدار و فروشنده بر فروش توافق می کنند.

 

در اثبات مالکیت می توان به تصرف در مال اشاره کرد و مقصود این است که شخص به هر نحوی امکان تصرف در مال را داشته باشد; زیرا طبق عرف، پر در مورد مالک است. مثلاً زمین کشاورزی خرید و دور آن را حصار کشید و برای آبیاری به آنجا رفت. در اثبات بیع این مورد قابل اثبات نیست; زیرا فقط توافق صورت گرفته و شخص فقط شفاهی مالکیت ملک را بر عهده گرفته است.

 

شباهت بین اثبات مالکیت و اثبات فروش

در بالا، ما در مورد تفاوت بین اثبات مالکیت و فروش صحبت کردیم. اما در اثبات آنها شباهت هایی وجود دارد. به عنوان مثال، در هر دو مورد می توان به شاهدان کمک کرد; برای مثال می توان از دو زن یا یک مرد برای اثبات مالکیت استفاده کرد. اگر بیع در حضور شهود انجام شده باشد، می توان از آن برای اثبات استفاده کرد.

 

واریز پول ملک به حساب فروشنده یا اسنادی مانند چک یا سفته از دیگر مواردی است که می توانید برای اثبات مالکیت و اثبات بیع از آنها استفاده کنید. روش دیگری که در هر دو مشترک است اقرار است که در هر دو صورت شخص می تواند با اقرار مالکیت مال را ثابت کند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.